Over mij

Marco Smit
-
08 Juli 1989
Rotterdam
Rotterdam (Zuid-Holland)
1999
Pentathlon Darts - TDP Series - T2 24 gr
Rocky - The italian sallion
Eredivisie R.D.O. (Huricanes), H.D.O. Eredivisie (Menphisto)

Als kleine jongen van 11 jaar had darten mijn interesse gewekt met een klein dart toernooi op school. Ik vond het zo leuk dat ik voor mijn verjaardag een dartbord en een setje pijlen heb gevraagd. In 2001 ben ik lid geworden van een dartclub genaamd JDF (Jeugd Dart Federatie). Door de jaren heen heb ik via de NDB aan rankings mee gedaan. Tijdens het eerste toernooi wat ik daar gooide kwam ik tot aan de kwart finale. Zo ben ik mijn passie/hobby door gaan zetten en ik begon het steeds leuker en leuker te vinden. Ik ben bij verschillende organisaties lid geweest. Waaronder RDO (Rotterdamse Dart Organisatie).

In 2006/2007 heb ik mijn eerste grote titel veroverd. Dat was LaCo (Landelijke Competitie). Daar zijn mijn team en ik landelijk kampioen geworden. Dit was ook het laatste seizoen dat ik mee deed aan de jeugd. Daarna ben ik terug gegaan naar RDO. Ik gooide daar in 2011 mijn eerste 170 finish.

In 2013 gooide ik tijdens de SuperLeague mijn eerste negen darter.

Ik ben de laatste jaren heel erg gegroeid en dat maakt me de darter die ik nu ben. Ik train iedere dag hard om mijn droom waar te maken en om de top te bereiken.